Onan

Onan

Sherwood impellerpumpar är vanligt förekommande för olika båtmotorer. Dessa impellerpumpar används för Onan båtmotorer. Impellerpumparna från Sherwood är kända för att vara pålitliga och effektiva. De är tillverkade av högkvalitativa material för att säkerställa hållbarhet och lång livslängd. 

En impellerpump fungerar genom att en roterande impeller skapar ett vakuum som suger in kylvatten från båten och sedan pressar ut vattnet genom motorns kylkanaler för att hålla motorn sval. Pumparna är tillverkade av högkvalitativt material för att säkerställa lång livslängd och effektiv prestanda.

Att tänka på vid val av impellerpump

Här är några punkter att tänka på vid val av en Sherwood impellerpump för Onan båtmotorer:

 • Pumpens storlek: Det är viktigt att välja en pump som är rätt storlek för din Onan båtmotor. Detta innebär att du behöver känna till motorns volym och effekt för att kunna välja rätt pumpstorlek.
 • Pumpens kapacitet: Du behöver välja en pump med tillräcklig kapacitet för att driva kylvätskan genom motorn. Detta beror på motorns storlek och typ av användning.
 • Pumpens hållbarhet: Sherwood impellerpumpar är kända för sin hållbarhet och tillförlitlighet. Du bör dock fortfarande undersöka de olika modellerna och se till att du väljer en som är konstruerad för att klara av den användning som du planerar.
 • Tillgänglighet av reservdelar: Det är viktigt att välja en pump som har bra tillgänglighet av reservdelar.
 • Installation: Det är viktigt att du väljer en impellerpump som är enkel att installera och underhålla.

Installation

Här är en allmän guide för installation av en Sherwood impellerpump för din Onan båtmotor:

 1. Demontera den gamla impellerpumpen: Börja med att demontera den gamla impellerpumpen från din båtmotor. Detta kan kräva att du tar bort några skruvar och slangar som är kopplade till pumpen.
 2. Rengör området: Innan du installerar den nya pumpen, rengör området runt impellerpumpen och ta bort alla rester av den gamla packningen eller tätningen.
 3. Förbered den nya pumpen: Se till så att alla anslutningar och slangar är på plats. Se också till att impellern är korrekt installerad och att det inte finns några skador på den.
 4. Applicera packning: Applicera en lämplig packning eller tätning runt pumpens anslutningar. Detta kan hjälpa till att förhindra läckage och se till att pumpen fungerar korrekt.
 5. Installera pumpen: Placera den nya impellerpumpen på rätt plats och se till att den är ordentligt monterad. Fäst pumpen på plats med de nödvändiga skruvarna och se till att den är säkert fastsatt.
 6. Anslut slangar: Anslut de olika slangarna till pumpen och se till att de är säkert fastsatta.
 7. Kontrollera impellern: Kontrollera impellern för att se till att den roterar fritt och inte blockerar kylvätskeflödet.
 8. Testa pumpen: När du har installerat pumpen, testa den genom att starta båtmotorn och kontrollera att kylvätskan cirkulerar som den ska.

Observera att detta bara är en generell guide av installation av Sherwood impellerpump till Onan båtmotor. Det är viktigt att följa tillverkarens installationsanvisningar.

Underhåll

Här är några allmänna tips för att underhålla din Sherwood impellerpump och se till att det fungerar korrekt under lång tid:

 • Inspektera impellern regelbundet: Impellern är den del av pumpen som används mest och bör inspekteras regelbundet för tecken på slitage eller skador. Impellern bör bytas ut minst en gång per säsong eller oftare vid behov.
 • Rengör pumpen: Se till att rengöra impellerpumpen regelbundet för att undvika att det samlas smuts och avlagringar. Använd en mjuk borste eller trasa och undvik att använda slipande rengöringsmedel.
 • Kontrollera tätningarna: Tätningarna runt impellerpumpen och anslutningarna bör kontrolleras regelbundet för att säkerställa att de är tätade korrekt och inte läcker.
 • Byt ut slitna delar: Om du märker att delar av impellerpumpen är slitna eller skadade, byt ut dem så snart som möjligt för att undvika eventuella problem.
 • Använd rätt impeller: Se till att använda rätt impeller för din Sherwood pump och Onan båtmotor. Fel impeller kan leda till skador på pumpen och motorn.
 • Byt ut packningar: Byt ut packningarna runt impellerpumpen om du märker några tecken på läckage.
 • Kontrollera kylvätskenivån: Se till att kylvätskenivån i motorn är tillräckligt hög för att säkerställa att impellerpumpen fungerar korrekt.
 • Följ tillverkarens rekommendationer: Se till att följa tillverkarens rekommendationer för underhåll och service av impellerpumpen.
Varför köpa hos Dintra?

Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra motortillbehör, såsom avgasslangar och motorkuddar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Onan impellerpump / kylvattenpump / sjövattenpump från märket Sherwood

Aktiva filter