Star Power

Star Power

Dessa impellerpumpar från Sherwood används vanligtvis för att pumpa kylvatten till Star Power båtmotorer. De är tillverkade av högkvalitativa material och är utformade för att ge tillförlitlig prestanda under lång tid. Det finns ett antal olika modeller av impellerpumpar från Sherwood. Valet av modell beror på motorns typ och storlek. Det är viktigt att välja en pump som är korrekt dimensionerad för din Star Power båtmotor för att få optimal prestanda och hållbarhet.

Faktorer att ta hänsyn till vid val av pump

När du väljer en pump, oavsett om det är en Sherwood impellerpump eller en en annan typ av impellerpump, är det viktigt att ta hänsyn till följande faktorer:

 • Pumpens kapacitet: Det är viktigt att välja en pump som har tillräcklig kapacitet för att hantera det vattenflöde och tryck som krävs för att driva systemet. Detta beror på faktorer som bland annat systemets storlek och tryckfallen i systemet.
 • Pumpens effektivitet: En mer effektiv pump innebär att den kräver mindre energi för att pumpa samma mängd vatten som en mindre effektiv pump. Detta kan resultera i lägre driftskostnader över tid.
 • Pumpens hållbarhet: Välj en pump av hög kvalitet som är tillverkad av robusta material som är lämpliga för din applikation. En pump av hög kvalitet kan ha en längre livslängd och kräva mindre underhåll.
 • Underhållskrav: Vissa pumpar kräver med underhåll än andra. Det är viktigt att välja en pump som är enkel att underhålla och rengöra för att undvika onödiga driftstopp och kostnader.
 • Tillgänglighet: Välj en pump som har en hög tillgänglighet av reservdelar och service för att snabbt kunna åtgärda eventuella problem och uppstår. Detta kan bidra till att minska driftstopp och ge en högre tillförlitlighet.

Installation

För att installera en impellerpump från Sherwood till en Star Power båtmotor, följ följande steg:

 1. Se till att du har rätt impellerpump för din Star Power båtmotor och att impellern är i gott skick.
 2. Stäng av strömmen till motorn och se till att den är ordentligt avkyld.
 3. Ta bort den gamla impellerpumpen genom att lossa de nödvändiga bultarna och skruvarna som håller den på plats. Se till att du har tillgång till lämpliga verktyg.
 4. Rengör monteringsplatsen för den nya pumpen.
 5. Placera den nya impellerpumpen på monteringsplatsen och dra åt bultarna och skruvarna, men se till att inte överdra dem.
 6. Anslut vattenintagen och utloppet till pumpen. Se till att du har rätt kopplingar och tillräckligt mycket slang,
 7. Starta motorn och kontrollera pumpens funktion genom att titta på vattenflödet. Se till att impellern snurrar ordentligt och att det finns ett konstant vattenflöde.
 8. Kontrollera efter eventuella läckor runt monteringsflänsen och anslutningarna.
 9. Om allt ser bra ut, sätt tillbaka eventuella skyddskåpor och övriga delar som togs bort för installationen.
 10. Utför en sista kontroll av installationen och var noga med att det inte finns några lösa delar eller ledningar.

Notera att dessa steg enbart är en generell guide på hur en installation går till, det är viktigt att följa tillverkarens anvisningar.

Underhåll

För att se till att din impellerpump från Sherwood fortsätter att fungera effektivt och pålitligt, är det viktigt att regelbundet utföra underhåll. Här är några tips som kan vara användbara:

 • Kontrollera impellern regelbundet för tecken på skador eller slitage. Impellern är en förbrukningsvara och bör bytas ut minst en gång per år, även om den ser ut att vara i bra skick.
 • Rengör filter och silar som kan blockera vattenflödet till pumpen. 
 • Kontrollera slangar och rör för sprickor, skador eller läckage.
 • Kontrollera monteringsbultar och skruvar regelbundet för att se till att de är ordentligt åtdragna.
 • Smörj pumpaxeln och lagerhuset med lämpligt smörjmedel enligt tillverkarens rekommendationer.
 • Om du inte använder båten under en längre till, till exempel under vintersäsongen, se till att skydda pumpen från skador.
 • Om pumpen utsätts för saltvatten är det viktigt att skölja av den med rent färskvatten efter användning för att undvika korrosion och kalkavlagringar.

Dessa punkter är några tips på underhåll av din pump, genom att följa dem kan livslängden på din impellerpump förlängas.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra motortillbehör, såsom gummimembran och fjäderbälgar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Star Power impellerpump / kylvattenpump / sjövattenpump från Sherwood

Aktiva filter