Westerbeke

Westerbeke

Dessa pumpar används som kylvattenpumpar för Westerbeke båtmotorer. Dessa pumpar fungerar genom att använda en roterande impeller som pressar kylvattnet genom motorns kylsystem. Detta görs genom ett undertryck som skapas av den roterande impellern. Impellerpumpar från Sherwood är kända för sin tillförlitlighet och prestanda. De är tillverkade av högkvalitativa material och är designade för att klara av tuffa marina miljöer och krävande användningsområden.

Installation

Installation av en Sherwood impellerpump kan variera på grund av modell av motor och pump, men generellt sett kan du följa dessa steg:

 1. Stäng av motorn och koppla bort strömkällan för säkerhetens skull.
 2. Ta bort den befintliga impellerpumpen genom att ta bort alla fästen och koppla bort slangarna.
 3. Installera den nya pumpen på samma plats som den gamla pumpen och säkra den med bultar.
 4. Koppla slangarna till den nya pumpen och se till att de är ordentligt installerade.
 5. Fyll på kylvätskan och kontrollera att det inte finns några läckor.
 6. Starta motorn och kontrollera att impellerpumpen fungerar korrekt genom att se till att kylvätskan cirkulerar som den ska.
 7. Kontrollera regelbundet impellern för att säkerställa att den inte har blivit sliten eller skadad.

Underhåll

Impellerpumpar behöver underhållas regelbundet för att säkerställa optimal prestanda och förhindra eventuella problem. Här är några punkter som kan vara användbara vid underhåll av impellerpumpen:

 • Inspektera impellern regelbundet: Impellern är en av de mest kritiska delarna i pumpen och behöver inspekteras och bytas ut regelbundet. Kontrollera impellern minst en gång per säsong eller oftare om motorn används ofta. Byt ut impellern om den är sliten eller skadad.
 • Byt ut packningar & tätningar: Kontrollera regelbundet packningarna och tätningarna runt pumpen och byt ut dem om de är slitna eller läcker. Detta kommer att säkerställa att pumpen fortsätter att fungera som den ska och förhindra eventuella läckor.
 • Rengör pumpen: Rengör impellerpumpen regelbundet genom att ta bort allt som kan ha fastnat. Detta hjälper till att förhindra att pumpen blir igentäppt och att impellern inte kan fungera korrekt.
 • Kontrollera kylvätskenivån: Se till att kylvätskenivån är rätt i motorn och pumpen. Om nivån är för låg kan pumpen ta skada.
 • Kontrollera skruvarna: Kontrollera att alla skruvar och muttrar på pumpen är ordentligt åtdragna och att inga lossnar.

Genom att följa dessa steg för underhållning av impellerpumpen kan du förlänga dess livslängd och undvika problem med motorn.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra motortillbehör, såsom bränslefilter och sjövattenfilter, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Westerbeke impellerpump / kylvattenpump / sjövattenpump från Sherwood

Aktiva filter