Yamaha

Yamaha

Sherwood tillverkar impellerpumpar för bland annat Yamaha båtmotorer. Dessa impellerpumpar används för att cirkulera kylvatten genom motorn. Impellerpumpar fungerar genom att använda en roterande impeller för att dra in vatten från båtens omgivning och sedan pumpa det genom motorns kylsystem. Kylvattenpumpar från Sherwood är tillverkade av korrosionsbeständigt material för att motstå de tuffa miljöer som kan uppstå ute på vattnet.

Installation

Att installera en Sherwood impellerpump till en Yamaha motor är en relativt enkel process, men det kräver några specifika steg. Här är en allmän guide för att installera en Sherwood impellerpump till en Yamaha båtmotor:

 1. Stäng av motorn och låt den svalna innan du påbörjar installationen. Ta bort den gamla impellerpumpen genom att lossa fästskruvarna som håller den på plats. Var noga med att märka och ta bort alla slangar och kopplingar som är anslutna till den gamla pumpen.
 2. Rengör området där den gamla pumpen var installerad.
 3. Kontrollera att den nya impellerpumpen är rätt modell och storlek för din Yamaha motor.
 4. Installera den nya impellerpumpen genom att montera den på plats och återansluta alla slangar och kopplingar. Var noga med att dra åt fästskruvarna ordentligt och se till att allt är installerat korrekt.
 5. Kontrollera pumpens rotationsriktning och se till så att den är korrekt inställd.
 6. Fyll på kylvätskan och kontrollera att allt fungerar som det ska genom att starta motorn och övervaka impellerpumpens funktion.

Om du känner dig osäker på att utföra installationen råder vi dig till att ta kontakt med en professionell båtverkstad så att de kan installera pumpen åt dig.

Underhåll

Att utföra regelbundet underhåll på en Sherwood impellerpump till en Yamaha båtmotor kan hjälpa till att säkerställa att den fungerar korrekt och förlänga dess livslängd. Här är några tips som kan vara användbara i underhållsarbetet:

 • Kontrollera impellern regelbundet: Impellern är en kritisk del av kylvattensystemet och det är viktigt att kontrollera den regelbundet för skador och slitage. Impellern bör bytas ut minst en gång per säsong eller efter ett visst antal driftstimmar.
 • Inspektera pumpen: Kontrollera att pumpen och komponenter är i gott skick och att alla skruvar och kopplingar är ordentligt åtdragna. Kontrollera också att packningar och tätningar är intakta och fungerar som de ska.
 • Rengör pumpen: Ta bort impellern och rengör pumpen med färskvatten och en mjuk borste för att ta bort eventuellt sediment och korrosion. Använd inte en högtryckstvätt då detta kan orsaka skador.
 • Smörj pumpen: Smörj impellern och dess ytor med ett lämpligt smörjmedel för att skydda den från skador och slitage.
 • Kontrollera vattenintaget: Kontrollera att inga föremål har fastsatt i vattenintaget och och att det inte finns några blockeringar som kan orsaka överhettning.
 • Byt ut filter & impeller: Byt ut impellern och filter enligt rekommendationerna för din Yamahamotor.

Genom att följa dessa steg försäkrar du dig om att motorn fungerar på bästa sätt och det kan även förlänga dess livslängd.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra motortillbehör, såsom motorkuddar och impellrar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Yamaha - impellerpump / kylvattenpump / sjövattenpump - från Sherwood

Aktiva filter