KLAFFPUMPAR DUBBELVERKANDE

Dubbelverkande klaffpump

En dubbelverkande klaffpump är en typ av pump som används för att pumpa vatten eller andra vätskor i båtar. Att dessa klaffpumpar är dubbelverkande innebär att de trycker ut vätskan vid både upp- och nedåtgående rörelser av pumpens handtag. En klaffpump fungerar genom att ha en inloppssida och en utloppssida, som är åtskilda av en eller flera klaffar.

För att använda en dubbelverkande klaffpump till en båt behöver man montera den på en plats som är lätt att komma åt och där den kan pumpa vatten från båten effektivt. Vanligtvis monteras pumpen på en plats nära akterspegeln, där vattnet som samlas i båten kan pumpas ut. Det är också viktigt att ha tillräckligt med slangar och kopplingar för att kunna ansluta pumpen till båten och pumpa ut vattnet på ett säkert sätt.

En klaffpump är ett populärt val för båtägare eftersom den är lätt att använda och inte kräver någon ström eller annan energikälla. Dubbelverkande pumpar är särskilt fördelaktiga eftersom de är effektivare och pumpar upp båten snabbare än enkelverkande pumpar.

Installation av klaffpump

Att installera en klaffpump på en båt är en viktig process för att säkerställa att båten kan hållas torr och säker. Här är några tips som kan hjälpa dig att installera en klaffpump:

 1. Välj en lämplig plats: Välj en plats på båten där klaffpumpen kan placeras på ett säkert sätt och där den enkelt kan nås vid behov. Det är också viktigt att se till att pumpen är placerad på ett ställe där vatten naturligt rinner in, till exempel vid lägsta punkten på båten.
 2. Förbered området: Innan du installerar pumpen, se till att området där du planerar att placera den är ren och fri från eventuella hinder.
 3. Installera klaffpump: Börja med att placera klaffpumpen i det området du valde. tidigare och märk ut var du behöver borra för monteringshålen. Borra sedan hålen och fäst pumpen på plats med hjälp av skruvar eller bultar.
 4. Anslut slangarna: Anslut slangarna till pumpen genom att trycka dem på slangnipplarna och se till att de sitter ordentligt fast.
 5. Testa klaffpumpen: Testa klaffpumpen genom att fylla en hink med vatten och hälla den i området där pumpen är installerad. Pumpen bör börja arbeta automatiskt och pumpa ut vattnet. Se till att du testar pumpen regelbundet för att säkerställa att den fungerar som den ska.
 6. Underhåll klaffpumpen: Se till att klaffpumpen är ren och fri från skräp och smuts som kan blockera den. Det är också viktigt att byta ut eventuella delar som är slitna eller skadade för att säkerställa att pumpen fungerar korrekt.

Vårt utbud

Vi har ett utbud av dubbelverkande klaffpumpar i storlekarna 0,5", 3/8", 0,75", 1", 1,25", 1,5", 1,75" & 2".

 • Dessa klaffpumpar passar utmärkt för att pumpa vatten, olja, bränsle, bensin och diesel.
 • Klaffpumparna kan användas i höjder upp till cirka åtta meter.
 • För höjder över två meter bör en bottenventil användas.
 • Temperaturen på dessa får inte överstiga +80°C.
 • Insidan av dessa klaffpumpar är tillverkad i brons.
 • Dessa dubbelverkande klaffpumpar är självsmörjande.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa dubbelverkande klaffpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt vattenlås som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver vattenlås har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver dubbelverkande klaffpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra motortillbehör, såsom vattenlås och bränslefilter, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Klaffpump dubbelverkande finns hos oss på Dintra AB - Allt för din båt

Aktiva filter