3000-serien

3000-serien

Dessa mekaniska reglage finns i flera olika utföranden och kan installeras i fritidsbåtar, passagerarbåtar och professionella fartyg. Flexball 3000 används för att styra gas och växlar på en båt. Dessa reglage är kända för sin höga kvalitet, prestanda och tillförlitlighet.

 • Flexibel & responsiv styrning: Precis som andra Flexball reglage är 3000-serien känd för sin smidiga och exakta styrning av gas och växlar.
 • Högkvalitativ konstruktion: Flexball 3000-serien är tillverkad av högkvalitativa material för att säkerställa långvarig hållbarhet och motståndskraft mot korrosion och väderpåverkan.
 • Anpassningsbarhet: Dessa reglage finns i olika utföranden för att passa olika båtmodeller och användarbehov. 
 • Enkel installation & användning: Flexball 3000-serien är utformads för att vara enkel att installera och använda.

Installation

Installationen av Flexball 3000-reglage kan variera beroende på den specifika båten och motorapplikationen. Nedan följer en allmän guide i hur en installation kan gå till:

Förberedelser:

 • Innan du börjar installationen är det viktigt att läsa igenom alla instruktioner noggrant. Se också till att du har alla nödvändiga verktyg och material till hands.
 • Kontrollera att systemet är kompatibelt med din båt och motor, och att du har rätt modell och storlek för din applikation.

Placering av reglaget:

 • Välj en lämplig plats för montering av reglaget nära förarplatsen på båten. Det är viktigt att reglaget placeras på ett sådant sätt att det är lättillgängligt och bekvämt att använda under färd.
 • Se till att reglaget är ordentligt fastsatt och stabiliserat på platsen för att förhindra att det rör sig eller vibrerar onaturligt mycket under användning.

Montering av kabeln:

 • Fäst den flexibla kabeln på reglaget och säkerställ att den är ordentligt fastsatt och säkrad. Kontrollera också att kabeln är korrekt riktad och inte för snäv eller lös.
 • Dra kabeln genom båten till motorn och se till att den är ordentligt skyddad och inte utsatt för skarpa kanter eller andra hinder som kan skada den.

Anslutning till motorn:

 • Fäst den flexibla kabeln på motorns reglageanslutning enligt tillverkarens instruktioner.
 • Kontrollera att kabelanslutningarna är korrekta och säkra för att undvika lösa eller korroderade kontakter som kan påverka reglagets prestanda.

Justering & testning:

 • Efter installationen är det viktigt att justera reglaget för att säkerställa korrekt funktion och respons.
 • Testa reglaget noggrant genom att försiktigt röra spaken i olika läget och kontrollera att gas och växling reagerar som förväntat.

Slutförande:

 • När installationen är klar, se till att alla komponenter är ordentligt monterade och säkrade.

Underhåll

För att hålla reglaget i gott skick och säkerställa dess långvariga prestanda, är regelbundet underhåll viktigt. Här följer några användbara underhållstips:

 • Rengöring: Regelbunden rengöring av reglaget är viktigt för att avlägsna salt, smuts och andra föroreningar som kan ackumuleras över tid.
 • Smörjning: Smörjning av reglagets rörliga delar och kablar är avgörande för att säkerställa smidig funktion och förhindra korrosion. 
 • Inspektion: Utför regelbundna inspektioner av reglaget för att kontrollera efter eventuella tecken på slitage, skador eller korrosion. Kontrollera att kabeln är i gott skick och inte visar tecken på avskavning eller deformation. Om några problem upptäckts, åtgärda dem så snabbt som möjligt för att undvika försämrad prestanda eller potentiell skada.
 • Skydd: För att skydda reglaget mot väderpåverkan och UV-strålning när det inte används, överväg att skydda det med lämplig kåpa eller skyddshölje. Detta kan bidra till att förlänga livslängden på reglaget och minska risken för korrosion och skador.
 • Service: Vid behov, överväg att få reglaget servat av en kvalificerad båttekniker. En professionell service kan identifiera och åtgärda eventuella problem innan de blir allvarliga och hjälpa till att upprätthålla reglagets prestanda och tillförlitlighet.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa mekaniska reglage eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver mekaniska reglage har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer och backslag samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver mekaniska reglage kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Mekaniska reglage till pressade priser hittar du hos oss på Dintra AB. Här hittar du commando reglage och reglage lämpliga för topp- och sidomontering. Vi har enspaksreglage lämpade för både segel- och motorbåtar och för toppmontering eller sidomontering.

Vi har även mekaniska reglage ur andra serier, så som 700-serien och 3200-serien, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

Mekaniska reglage - 3000-serien - Finns hos oss: Dintra - För din båt

Aktiva filter