3000 Trolling

3000 Trolling

Flexball 3000 Trolling är avsedd för trollingapplikationer på fiskebåtar. Dessa reglage är specialdesignade för att möta behoven hos fiskare som använder trollingtekniker för att fånga fisk.

 • Anpassad för trolling: Flexball 3000 Trolling-reglagen är speciellt utformade för att möta kraven och behoven hos trollingfiskare. De ger kontroll över gasen för att hålla båten i den önskade hastigheten för att locka och fånga fisk effektivt.
 • Smidig styrning: Som andra reglage i Flexball 3000-serien är Trolling-modellen känd för sin smidiga och responsiva styrning. Det ger föraren möjlighet att justera gasnivån på ett precist och effektivt sätt, vilket är viktigt för trollingaktiviteter där hastigheten är avgörande för att locka fisken.
 • Robust konstruktion: Flexball 3000 Trolling-reglagen är tillverkade av högkvalitativa material för att säkerställa långvarig hållbarhet och prestanda även under krävande fiskeförhållanden. De är konstruerade för att motstå korrosion och väderpåverkan.
 • Anpassningsmöjligheter: Precis som andra reglage i Flexball 3000-serien kan Trolling-modellen anpassas för att passa olika båtar och användarpreferenser.
 • Enkel installation & användning: Trots sin specialiserade design är Flexball 3000 Trolling-reglagen relativt enkla att installera och använda. De är utformade för att vara användarvänliga och kräver minimalt underhåll för att hålla dem i gott skick.

Installation

Installationen av Flexball 3000 Trolling följer generellt sett samma principer som installationen av andra Flexball 3000-reglage, men med särskild hänsyn till dess användning för Trollingfiske. Här är en allmän guide för installationen:

Förberedelser:

 • Se till att du har alla nödvändiga verktyg och material.
 • Säkerställ att reglaget är kompatibelt med din båt och motor.

Placering av reglaget:

 • Välj en lämplig plats för att montera reglaget, förslagsvis nära förarplatsen. Se till att det är lätt att nå och använda, och att det inte hindrar andra viktiga kontroller eller utrustning.
 • Fäst reglaget ordentligt på plats och säkra det väl för att förhindra rörelse eller vibration under användning.

Montering av kabeln:

 • Fäst den flexibla kabeln på reglaget och säkerställ att den är ordentligt fastsatt för att undvika överdriven friktion eller spänning.
 • Dra kabeln genom båten till motorn och se till att den är ordentligt skyddad och säkrad för att förhindra skador eller avskavning.

Anslutning till motorn:

 • Fäst den flexibla kabeln på motorns reglageanslutning . Detta kan kräva att du tar bort eventuella tidigare reglage och anslutningar.
 • Kontrollera att kabelanslutningarna är korrekta och säkra för att undvika lösa kontakter eller felaktig anslutning.

Justering och testning:

 • Efter installationen, justera reglaget för att säkerställa korrekt funktion och respons.
 • Testa reglaget noggrant genom att försiktigt justera gasnivån och övervaka hur båten reagerar. Se till att allt fungerar som förväntat innan du ger dig ut på sjön.

Slutförande:

 • När installationen är klar, dubbelkolla att alla komponenter är ordentligt monterade och säkrade.

Om du känner dig osäker på att utföra installationen rekommenderas att ta professionell hjälp.

Underhåll

För att säkerställa att reglaget förblir i gott skick och fungerar optimalt över tid, är regelbundet underhåll viktigt. Här är några underhållstips:

 • Rengöring: Regelbunden rengöring av reglaget är viktigt för att avlägsna salt, smuts och andra föroreningar som kan ansamlas på reglaget.
 • Smörjning: Smörjning av reglagets rörliga delar och kablar är avgörande för att säkerställa smidig funktion och förhindra korrosion.
 • Inspektion: Utför regelbundna inspektioner av reglaget för att kontrollera efter tecken på slitage, skador eller korrosion. Inspektera speciellt kabelföringar och anslutningar för att säkerställa att de är i gott skick och inte visar tecken på avskavning eller deformation.
 • Justeringar: Om reglaget börjar kännas trögt eller om responsen är ojämn, kan det vara nödvändigt med justeringar.
 • Skydd: När reglaget inte används, kan det vara en bra idé att skydda det mot väderpåverkan och UV-strålning med hjälp av ett skyddshölje. Detta kan bidra till en förlängd livslängd och minska risken för korrosion och skador.
 • Service: Vid behov, överväg att få reglaget servat av en kvalificerad tekniker. En professionell service kan identifiera och åtgärda eventuella problem innan de blir allvarliga och hjälpa till att upprätthålla reglagets prestanda och tillförlitlighet.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa mekaniska reglage eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver mekaniska reglage har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer och backslag samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver mekaniska reglage kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Mekaniska reglage till pressade priser hittar du hos oss på Dintra AB. Här hittar du commando reglage och reglage lämpliga för topp- och sidomontering. Vi har enspaksreglage lämpade för både segel- och motorbåtar och för toppmontering eller sidomontering.

Vi har även mekaniska reglage ur andra serier, så som 3200-serien och 700-serien, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

Flexball reglage 3000 Trolling - Finns hos oss på Dintra - För din båt

Aktiva filter