3200-serien

3200-serien

Flexball 3200-serien är utformad för att ge föraren exakt kontroll över gas och växlar på båten och är kända för sin pålitlighet och prestanda.

 • Design & konstruktion: Flexball 3200-reglagen är konstruerade med fokus på hållbarhet och användarvänlighet. De är tillverkade av högkvalitativa material för att säkerställa långvarig prestanda även under krävande förhållanden på vattnet.
 • Användarvänlighet: Reglagen är utformade för att vara användarvänliga och enkla att använda även i svåra väderförhållanden. Spaken är ergonomiskt utformad för att minimera trötthet och ge ett bekvämt grepp.
 • Kompatibilitet & mångsidighet: Flexball 3200-serien är kompatibel med olika typer av båtar och motorer, vilket gör dem mångsidiga och lämpliga för olika användare och båtmodeller. De kan anpassas för att passa olika behov och preferenser.

Installation

Här är en övergripande guide för installationen:

1. Förberedelser

 • Se till att du har alla nödvändiga verktyg och material ill hands innan du påbörjar installationen.

2. Placering av reglaget

 • Välj en lämplig plats för att montera reglaget nära förarplatsen. Detta bör vara en plats som är lättillgänglig och ger bekväm användning.
 • Se till att reglaget är korrekt placerat och fastsatt på båten för att undvika rörelse eller vibration under användning.

3. Montering av kabeln:

 • Fäst den flexibla kabeln på reglaget och se till att den är ordentligt fastsatt och justerad för att undvika friktion eller spänning.
 • Dra kabeln genom båten till motorn och se till att den är ordentligt skyddad och säkrad längs vägen för att förhindra skador.

4. Anslutning till motorn:

 • Fäst den flexibla kabeln på motorns reglageanslutning.
 • Kontrollera att kabelanslutningarna är korrekta och säkra för att undvika lösa kontakter eller felaktig anslutning.

5. Justering & testning:

 • Efter installationen, justera reglaget vid behov för att säkerställa korrekt funktion och respons.
 • Testa reglaget noggrant genom att försiktigt justera gasnivån övervaka hur båten reagerar. Se till att allt fungerar som förväntat innan du tar båten ut på vattnet.

6. Slutförande:

 • När installationen är klar, kontrollera att alla komponenter är ordentligt monterade och säkrade.

Om du är osäker på installationen, överväg att anlita professionell hjälp för korrekt installation.

Underhåll

För att se till reglagen förblir i gott skick och fungerar optimalt över tid är det viktigt att utföra regelbundet underhåll. Här följer några viktiga underhållsåtgärder:

 • Rengöring: Regelbunden rengöring är viktig för att avlägsna salt, smuts och andra föroreningar som kan ackumuleras över tiden. Använd en mild tvållösning och en mjuk trasa för att rengöra reglagets yta och handtag. Torka sedan noga med en ren trasa.
 • Smörjning: Smörjning av reglagets rörliga delar och kablar är viktigt för att säkerställa smidig funktion för förhindra korrosion. Används lämpligt smörjmedel för att smörja reglagets mekanismer och kabelföringar.
 • Inspektion: Utför regelbundna inspektioner av reglaget för att kontrollera efter tecken på slitage, skador eller korrosion. Inspektera speciellt kabelföringar och anslutningar för att säkerställa att de är i gott skick och inte visar tecken på avskavning eller deformation.
 • Justeringar: Om reglaget börjar kännas trögt eller om responsen är ojämn, kan det vara nödvändigt med justeringar.
 • Skydd: När reglaget inte används, överväg att täcka det med lämplig båtkåpa eller skyddshölje för att skydda det mot väderpåverkan och UV-strålning. Detta kan bidra till att förlänga livslängden på reglaget och minska risken för korrosion och skador.
 • Service: Vid behov, överväg att få reglaget servad av en kvalificerad båtmekaniker. En professionell service kan identifiera och åtgärda eventuella problem innan de blir allvarliga och hjälpa till att upprätthålla reglagets prestanda och tillförlitlighet över tid.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa mekaniska reglage eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver mekaniska reglage har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer och backslag samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver mekaniska reglage kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Mekaniska reglage till pressade priser hittar du hos oss på Dintra AB. Här hittar du commando reglage och reglage lämpliga för topp- och sidomontering. Vi har enspaksreglage lämpade för både segel- och motorbåtar och för toppmontering eller sidomontering.

Vi har även mekaniska reglage ur andra serier, såsom 700-serien och 3000-serien Trolling, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

Mekaniska reglage - 3200-serien - Finns hos oss på Dintra: För din båt

Aktiva filter