700-serien

700-serien

SeaStar Solutions 700-serie är en serie av kontrollreglage som är väl lämpade för en mängd olika båtar, inklusive segelbåtar. Denna serie erbjuder hög kvalitet, tillförlitlighet och precision för att möta hos både fritids- och yrkesbåtsägare.

Robust konstruktion: 700-serien är konstruerad för att vara robust och tåla de påfrestningar som kan uppstå på sjön. De är tillverkade av högkvalitativa material för långvarig prestanda även i tuffa förhållanden.

Enkel installation: SeaStar Solutions har utformat 700-serien för att vara enkel att installera. Denna serie är utformad för att vara kompatibel med en mängd olika båtar och motorer.

Responsiv & exakt: 700-serien är utformad för en responsiv och exakt styrning, vilket gör det möjligt att enkelt kontrollera gas och växlingar för en smidig körupplevelse.

Installation

Installationen av SeaStar Solutions 700-serien kräver noggrannhet. Här är en allmän översikt över installationsprocessen:

 1. Förberedelser: Innan du börjar installation, se till att du har rätt verktyg och utrustning till hands.
 2. Demontering av befintligt reglage: Om du byter ut ett befintligt reglage, måste du först demontera det gamla reglaget. För att underlätta monteringen av det nya reglaget, se till att dokumentera hur kablar är anslutna för att underlätta installationen av det nya reglaget.
 3. Montering av det nya reglaget: Följ anvisningarna från tillverkaren för att montera det nya reglaget på plats. Det kan kräva att du fäster reglaget på båten med skruvar eller bultar och ansluter till motorn.
 4. Anslutning av kablar: Anslut kablar enligt enligt tillverkarens anvisningar. Se till att anslutningarna är säkra och korrekt installerade för att undvika driftproblem senare.
 5. Justering: Efter att reglaget är monterat och anslutet, måste det justeras för att säkerställa korrekt funktion. Det kan inkludera justering av gas- och växelspänningar för att uppnå önskad respons och känsla.
 6. Säkerhetskontroll: Innan du använder reglaget och båten på riktigt, se till att utföra en grundlig säkerhetskontroll av installationen och reglaget för att säkerställa att allt är säkert och korrekt monterat.

Om du känner dig obekväm med att utföra installationen på egen hand, överväg att ta hjälp från en professionell båttekniker.

Underhåll

Regelbundet underhållsarbete är viktigt för att säkerställa långsiktig prestanda och driftsäkerhet. Här är några allmänna tips som kan vara användbara:

 • Regelbunden rengöring: Håll reglaget rent genom att regelbundet torka av det med en mjuk trasa och mild tvållösning. Se till att du även rengör eventuella smutsiga områden runt reglaget.
 • Smörjning: Kontrollera och smörj rörliga delar. Använd lämpligt smörjmedel för att säkerställa att reglaget fortsätter att röra sig smidigt och utan hinder.
 • Kontroll av kablar: Inspektera regelbundet kablar för att säkerställa att de är i gott skick och inte gar några tecken på slitage eller skador.
 • Kontrollera montering & fästen: Regelbunden inspektering av monteringen och fästena för att säkerställa att de är ordentligt fastsatta och inte visar några tecken på löshet eller skador.
 • Testa funktionen: Utför regelbundna tester av reglagets funktion, inklusive gas- och växlingsfunktioner, för att säkerställa att allt fungerar som det ska. Vd minsta tecken på problem rekommenderas att ta kontakt med en professionell mekaniker för undersökning och eventuell reparation.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa mekaniska reglage eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver mekaniska reglage har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer och backslag samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver mekaniska reglage kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Mekaniska reglage till pressade priser hittar du hos oss på Dintra AB. Här hittar du commando reglage och reglage lämpliga för topp- och sidomontering. Vi har enspaksreglage lämpade för både segel- och motorbåtar och för toppmontering eller sidomontering.

Vi har även mekaniska reglage ur andra serier, så som 3000-serien Trolling och 3000-serien, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

Flexball reglage 700-serien - Segling - Finns hos oss på - Dintra AB

Aktiva filter