MOTORINSTRUMENT

Motorinstrument

Det finns många olika typer av motorinstrument som används i båtar för att övervaka och kontrollera motorprestanda och navigering. Här är några exempel på vad vi erbjuder:

Rodermätare: En rodermätare är ett typ av motorinstrument som används för att mäta och övervaka roderpositionen på en båt. Rodermätare kan vara mekanisk eller elektronisk och monteras vanligtvis på båtens instrumentpanel. Rodermätaren är ett viktigt verktyg för att bibehålla båtens stabilitet och riktning. Genom att övervaka roderpositionen kan båtföraren lätt korrigera båtens riktning och undvika avdrift. Det är särskilt användbart vid segling och manövrering i trånga utrymmen eller i svåra väderförhållanden.

Tankmätare för vatten: En tankmätare för vatten på en båt är en enhet som används för att mäta mängden vatten som finns i båtens vattentank. 

Voltmätare: En voltmätare för båtar är en enhet som används för att mäta spänningen på båtens elektriska system. En voltmätare hjälper båtägare att övervaka batteriets hälsa och prestanda, samt att identifiera eventuella problem med båtens elektriska system. En vanlig typ av voltmätare för båtar är en analog mätare med en vidare som rör sig över en skala. När spänningen ändras, rör sig visaren på mätaren och visar den nya spänningsnivån.

Temperaturinstrument: Ett temperaturinstrument för båtar används för att mäta temperaturen på båtens motor eller andra delar av dess maskinrum. En vanlig användning av temperaturinstrument på en båt är för att övervaka temperaturen på motorn, vilket hjälper till att undvika överhettning och andra potentiella problem. En vanlig typ av temperaturinstrument för båtar är en analog mätare med en visare som rör sig över en skala. När temperaturen ändras, rör sig visaren på mätaren och visar den nya temperaturnivån.

Varvräknare: En varvräknare för båtar används för att mäta varvtalet på båtens motor. Genom att övervaka varvtalet kan du kontrollera motorns prestanda och undvika att överskrida de rekommenderade varvtalsgränserna som kan leda till skador på motorn. En varvräknare är ett viktigt instrument för båtägare och kan hjälpa dig att upprätthålla båtens prestanda och undvika onödiga skador på motorn.

Vårt andra sortiment

Utöver dessa instrument har vi bland annat instrumentpanelskablar i olika längder, tändningslås och olika sorters motorinstrumentpaneler från ALFA.

Varför köpa hos oss på Dintra?

Att köpa motorinstrument eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt typ av motorinstrument som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver motorinstrument har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och avgasslangar samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver våra motorinstrument kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra motortillbehör, såsom mekaniska reglage och bränslefilter, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Motorinstrument & kompletta instrumentpaneler finns hos oss på  Dintra

Aktiva filter