MOTORKUDDAR

Motorkuddar

Här finns motorkuddar som ersätter alla andra kuddar som finns på marknaden. Vi har ett brett sortiment.

En motorkudde för båtar är en typ av kudde eller dämpare som används för att minska vibrationer och ljud från motorn. Kudden monteras mellan motorn och båten och fungerar som en stötdämpare, vilket minskar påfrestningen på båtens struktur och hjälper till att minska ljudnivån och vibrationerna från motorn. En korrekt installerad motorkudde kan öka komforten ombord, minska risken för skador på båten och förbättra prestandan för motorn genom att minska pressen på dess monteringssystem.

Dessa antivibrationsfästen har följande egenskaper och fördelar:

- Förspänt gummi för att förkorta sättningsprocessen och indragningen.

- En funktion i dessa vibrationsdämpare håller motorn på plats vid oförutsägbara situationer. 

- Motorisolatorena klarar ett "roll-over" test utan problem.

- Alla motorkuddar är justerbara i höjdled för enklare anpassning.

- Alla motorkuddar har slitsade hål i monteringsbasen för att underlätta anpassningen.

- Lämpliga för att absorbera mottryck.

- Alla delar på motorkudden tillverkade av stål är galvaniserade.

Olika typer av motorkuddar

Det finns olika typer av motorkuddar som kan användas för olika typer av båtar och motorer, så det är viktigt att välja rätt kudde för din specifika båt och motor.

Urval

För att hitta rätt vibrationsdämpare krävs följande information: 

- Motortyp och antal cylindrar.

- Typ av backslag och reduktionsförhållandet.

- Motorns och backslagets sammanlagda vikt.

- Svänghjulsläge (är svänghjulet monterat i det konventionella läget mellan motor och backslag?).

- Placering av stöden som vibrationsdämparen ska placeras på.

- Placering av motorns tyngdpunkt.

- Om tyngdpunkten på motorkudden inte kan avgöras kan en viktfördelning på 60% på bakre stöden och 40% på främre stöden göras (förutsatt att de bakre stöden är monterade i nivå med svänghjulet).

- Kontroll efter montering av motorkudden kan ske genom att jämföra höjderna på skyddskåporna på gummit med avseende på fundamentet. Försök att hålla skillnaden i kompression/höjd mellan vänster och höger vibrationsdämpare så liten som möjligt. Maximal skillnad är 1mm, skillnaden kan vara större mellan främre och bakre vibrationsdämpare. Som en tumregel bör den nedre justeringsmuttern vara i den nedre tredjedelen av den gängade änden.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa motorkuddar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver motorkuddar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver motorkuddar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra produkter, såsom mekaniska reglage och avgasslangar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

Motorkudde/Vibrationsdämpare/Motorisolator finns hos oss på  Dintra AB

Aktiva filter