REGLAGEKABEL

Reglagekabel

Reglagekablar är kablar som används för att kontrollera motorfunktioner på en båt, vanligtvis gas och växling. Dessa kablar ansluter reglaget på båten till motor och växellåda. Reglagekablar består av två huvudsakliga delar: själva kabeln och dess kontrollkablage. Kabeln är vanligtvis tillverkad av rostfritt stål eller en annan korrosionsbeständig metall, och har en skyddande plast- eller gummiöverdragning för att skydda mot slitage. 

Reglagekablar av hög kvalitet hittar du hos oss på Dintra AB. Vi tillhandahåller kablar från två fot till 30 fot. För att konvertera längden fot till meter multipliceras längden med 0,305. För exakt meterlängd avrundas det till närmsta kvarts meter. Dessa reglagekablar kan användas till de allra flesta förekommande reglage på marknaden. Ersätter TFX 3300C, Morse 33C och Ultraflex C8 med flera.

En viktig faktor att tänka på vid köp av reglagekablar för båten är kabellängden. Kabellängden måste vara tillräcklig för att nå mellan reglaget och motorn utan att det blir onödig spänning på kabeln. Om kabeln är för kort kan det leda till onödig spänning och slitage på kabeln.

Underhåll av reglagekablar

När det gäller underhåll av reglagekablar på båtar, är det viktigt att regelbundet inspektera kablarna och kontrollera deras funktion. Kablarna kan utsättas för slitage och andra skador som kan påverka deras prestanda och livslängd.

För att inspektera kablarna, börja med att kontrollera kabeländarna och anslutningarna för att se till att de är rena och i gott skick. Inspektera sedan själva kabeln för tecken på skador, så som sprickor, veck, kinks eller deformationer. Om du hittar några skador eller tecken på slitage, bör kabeln bytas ut omedelbart.

Det är också viktigt att smörja reglagekablarna regelbundet för att säkerställa smidig funktion och förlänga livslängden. Använd högkvalitativt kabelsmörjmedel och följ tillverkarens instruktioner för att applicera smörjmedlet.

För att undvika onödig slitage på reglagekablarna, undvik överdrivet bruk av gaspådraget och se till så att kablarna inte utsätts för onödig spänning.

I allmänhet är reglagekablar en viktig del av båtens motorstyrningssystem och deras prestanda och funktion bör regelbundet kontrolleras och underhållas för att säkerställa en säker och effektiv båtupplevelse.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa reglagekablar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt reglagekabel för ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver reglagekablar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver reglagekablar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra motortillbehör, såsom elektriska reglage och avgasslangar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Reglagekabel hos oss på Dintra AB - Vi har allt du behöver för din båt

Aktiva filter