SJÖVATTENFILTER

Sjövattenfilter

Ett sjövattenfilter monteras för att motverka att sjögräs och annat oönskat material når motorns kylsystem. Detta filter gör så att kylsystemet inte täpps. Detta sjövattenfilter är utrustat med ett genomskinligt lock för att det ska vara möjligt att inspektera hur filterelementet ser ut inuti. Sjövattenfiltret från Craftsman marin är speciellt utformat för att filtrera små smutspartiklar från rått kylvatten, innan det används för att kyla motorn. Sjövattenfiltret är utformad för fånga den maximala mängden smutspartiklar i filterelementet.

Materialen som valts för tillverkningen av dessa sjövattenfilter fungerar utmärkt, även vid lägre temperaturer.

Installation av sjövattenfilter

Placera alltid filtret ovanför vattenlinjen med locket ovanpå. Skruva fast skruvar i de inbyggda hålen. Använd en stark slangklämma för att montera slangarna på filtrets hus. Innan användning av detta sjövattenfilter är det viktigt att se till att det är monterat korrekt för att få ut maximal funktion. Detta leder också till en längre livslängd för filtret.

Underhåll

Inspektera/rengör filterelementet innan du startar motorn. Om filtret används för luftkonditioneringssystem, generatoraggregat med mera, rekommenderas regelbunden inspektion starkt för att undvika skador på utrustningen.

Med hjälp av det genomskinliga locket på detta sjövattenfilter kan en snabb inspektion av filtret utföras utan att man behöver skruva loss locket. Vid rengöring av filtret måste kranen vara avstängd. Öppna sedan locket, ta bort filterelementet och skölj elementet tills alla smutspartiklar är borta. Montera sedan tillbaks filterelementet inuti behållaren och vrid på locket för att stänga det. OBS: använd aldrig ett verktyg för att dra åt locket. Till sist behöver du sätta på kranen igen.

För att undvika skador rekommenderas det att fylla hela kylsystemet med frostskyddsmedel före vintern börjar, eller tömma det helt och hållet. Om du väljer att fylla systemet med frostskyddsmedel måste motorn vara igång en kort stund, detta för att sprida medlet i hela kylsystemet.

Teknisk information om våra sjövattenfilter

Sjövattenfilter 19mm:

 • Filterkapacitet: 50l/min
 • Slanganslutning: 19mm (3/4")
 • Filtervolym: 400CC
 • Skruvar (för montering): max Ø4,2mm
 • Bultar (för montering): max M6

Sjövattenfilter 25mm:

 • Filterkapacitet: 90l/min
 • Slanganslutning: 25mm (1")
 • Filtervolym: 400CC
 • Skruvar (för montering): max Ø4,2mm
 • Bultar (för montering): max M6

Varför köpa hos oss på Dintra?

Att köpa sjövattenfilter eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver sjövattenfilter har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver sjövattenfilter kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Utöver dessa sjövattenfilter har vi på Dintra AB även ett stort utbud av andra produkter, såsom bland annat reglagekablar och vattenlås.

Sjövattenfilter från Craftsman marin hittar du hos oss på Dintra AB

Aktiva filter