VATTENLÅS

Vattenlås - ljuddämpare - vattensamlare

Dessa ljuddämpare är effektiva för marinbruk, tillverkade i tjock plast med mycket lågt avgasmottryck och en bra funktion när det gäller vattenlås. Ljuddämparna tillverkas i flera olika volymer/storlekar anpassat från 30mm upp till 100mm. Den lägre temperaturen i avgasröret gör inte bara användningen av syntetiska material möjlig, utan minskar även ljudnivån. Dessa vattenlås från Craftsman marin har patenterats.

Varför ha ett vattenlås?

Ett vattenlås huvudsakliga uppgift är att samla upp kylvattnet när motorn är avstängd, så att vattnet inte kan föras tillbaka till motorn. För att förenkla den annars ganska komplicerade motorinstallationen har Craftsman marin kombinerat vattenlås och ljuddämpare i en och samma enhet. Detta resulterar i lägre kostnader, kortare installationstid samtidigt som enheten tar mindre plats ombord.

Hur fungerar ett vattenlås?

Ett vattenlås fungerar genom att det skapar en barriär mellan vattnet i båtens system och vattnet utanför. När vattnet rinner ner i vattenlåset fylls en del av den upp med vatten. När vattnet har uppnått en viss höjd skapas en barriär som hindrar vatten in i motorn.

Vid användning av ett vattenlås blandas avgaserna från motorn med rått kylvatten från värmeväxlaren. Den låga temperaturen i vattenlåset gör användningen av syntetiska material möjlig samtidigt som den minskar ljudnivån. Om det är önskvärt att reducera ljudnivån ytterligare kan en extra ljuddämpare installeras. 

Vårt utbud av vattensamlare:

Vattenlåsen som vi erbjuder finns för slang med diameter: 30mm, 40mm, 50mm, 60mm, 76mm, 90mm och 100mm.

Dimensioner (LxBxH):

- 30mm: 410x110x190mm 

Kapacitet: 2,6 liter

- 40mm: 410x110x190mm

Kapacitet: 2,6 liter

- 50mm: 530x150x240mm

Kapacitet: 7,0 liter

- 60mm: 530x150x240mm

Kapacitet: 7,0 liter

- 76mm: 620x190x360mm

Kapacitet: 17,0 liter

- 90/100mm: 630x210x395mm

Kapacitet: 23,0 liter

För mer information och råd om vilken typ av vattenlås du är i behov utav, tveka inte att kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi hjälpa till att hitta rätt vattenlås för dig och din båts situation, vi hjälper dig mer än gärna för att se till så att du får rätt produkter för din situation.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa vattenlås eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt vattenlås som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver vattenlås har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver vattenlås kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även många andra motortillbehör, så som motorkuddar och impellerpumpar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Vattenlås/ljuddämpar/vattenreservoar/vattensamlare finns hos Dintra AB

Aktiva filter