VINKLAD AVGASGENOMFÖRING

Vinklad avgasgenomföring

En vinklad avgasgenomföring på båtar används för att leda bort avgaserna från motorn och vidare ut i vattnet. Vinkeln på avgasgenomföringen leder till att avgaserna strömmar bakåt och ut i vattnet istället för att stiga upp i luften. Detta minskar risken för att avgaserna ska komma in i båten och orsaka skador eller hälsoproblem för passagerarna. Den leder även till att risken för att avgaser ackumuleras i båten eller området runt båten minskar. Detta kan bidra till att skapa en säkrare och mer bekväm miljö för båtägare och passagerare. Vanligtvis är en vinklad avgasgenomföring på en båt installerad i aktern, men placeringen kan variera beroende på båtens design och storlek.

Installation av en vinklad avgasgenomföring

För att installera en vinklad avgasgenomföring på en båt behöver du först bestämma vilken typ av avgasgenomföring som passar bäst för din motor och för din båt. Det finns olika typer av avgasgenomföringar och du behöver välja den som passar bäst för dina behov.

När du har bestämt vilken typ av avgasgenomföring du vill använda, bör du ta hänsyn till platsen för installationen. En vinklad avgasgenomföring bör monteras så högt som möjligt på båten, för att minimera risken för att vatten tränger in i avgasröret. Du bör också ta hänsyn till riktningen för vinden och vattnet, för att undvika att avgaserna blåser tillbaka mot båten eller mot andra båtar.

Installationen av en vinklad avgasgenomföring kan vara en utmanande process som kräver noggrannhet och kunskap. Om du inte har kunskap och erfarenhet av installationer av detta slag kan det vara bäst att anlita en professionell för att utföra installationen. En professionell kan se till att installationen utförs på ett korrekt sätt och att avgaserna leds bort från båten på ett säkert och effektivt sätt.

Vinklade avgasgenomföringar från Craftsman Marin i storlekarna 30-76mm hittar du hos Dintra AB. Craftsman Marin erbjuder polerade avgasgenomföringar tillverkade av rostfritt stål och kompositavgasanslutning med en polerad högblank rostfri ring som även täcker skruvarna. De vinklade avgasgenomföringarna gör det enkelt att använda avgasslangen som svanhals.

Varför köpa hos oss på Dintra?

Att köpa avgasgenomföringar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt avgasgenomföring som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver avgasgenomföringar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver avgasgenomföringar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra motortillbehör, såsom impellrar och impellerpumpar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Vinklad avgasgenomföring/skrovgenomföring - finns hos oss på Dintra AB

Aktiva filter