XT ST vinschar

XT ST vinschar

XT ST-vinschar är en serie vinschar, XT ST står för "Extra Tough Self-Tailing" och är designade för att vara slitstarka och tillförlitliga för båtar i olika storlekar. XT ST-vinschar finns i olika storlekar och kapaciteter för att passa olika typer av båtar och seglingssituationer. 

En vinsch används för att dra tunga föremål och är mycket användbar vid ankring, förtöjning eller bogsering. Vinscharna som vi säljer är självdragande.

Vårt utbud

XT ST-vinschar finns i flera olika storlekar och kapaciteter för att passa olika typer av båtar och seglingssituationer. Vinscharna har självlåsande gripkäftar som gör det lättare att trimma seglen och hålla linorna på plats. XT ST-vinscharna finns också i olika material, såsom aluminium rostfritt stål, vilket ger olika nivåer av hållbarhet och korrosionsbeständighet.

Aluminiumvinschar

En aluminiumvinsch kan vara ett bra val för en båt eftersom det är ett lätt och korrosionsbeständigt material. som kan tåla de hårda förhållandena på sjön. När du väljer en aluminiumvinsch för din båt bör du överväga faktorer som bland annat dragkapacitet, storlek och hastighet. Läs mer om våra aluminiumvinschar under den rubriken.

Kromade vinschar

När du väljer en kromad vinsch till din båt är det viktigt att ta hänsyn till båtens storlek och vikt, samt den typ av användning du planerar att använda vinschen för. Du bör också ta hänsyn till vinschens kapacitet och dragstyrka, samt dess konstruktion och materialkvalitet för att säkerställa att den kan hantera dina behov och hålla länge. För mer information om våra kromade vinschar kan du läsa mer om dem under den rubriken.

Val av vinsch

För att välja rätt XT ST-vinsch till din båt är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som båtens storlek och typ av segling. Det är också viktigt att välja en vinsch med tillräcklig kapacitet för de krafter som krävs för att hantera linorna på din båt.

När du väljer en XT ST-vinsch är det också viktigt att ta hänsyn till båtens layout och och hur du planerar att använda vinschen. Du måste överväga vart på båten du ska montera vinschen, hur du kommer att använda den och hur ofta du kommer att använda den.

Underhåll

XT ST-vinschar är robusta och pålitliga vinschar som används för att dra och lyfta tunga laster. För att bibehålla deras prestanda och säkerhet är det viktigt att utföra regelbundet underhåll. Här är några tips för att underhålla XT ST-vinschar:

 • Kontrollera vinschens yttre delar och se till att den inte har några skador eller slitage. Se också till att alla skruvar och muttrar är ordentligt åtdragna.
 • Rätt smörjning är viktigt för att hålla vinschen i gott skick. Se till att smörja alla rörliga delar, inklusive vajertrumman och vajer. Använd ett lämpligt smörjmedel.
 • Rengör vinschen regelbundet för att avlägsna smuts och andra partiklar som kan orsaka slitage. Använd en mjuk trasa eller borste för att rengöra vajern och andra ytor.
 • Kontrollera vajern regelbundet för att se till att den inte är sliten eller skadad. Byt ut vajern om det behövs.
 • Testa bromsarna på vinschen regelbundet för att se till att de fungerar som de ska. Om bromsarna inte fungerar korrekt bör du inte använda vinschen förrän de har reparerats eller bytts ut.

Varför köpa hos oss på Dintra?

Att köpa vinschar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt typ av vinsch som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver vinschar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och avgasslangar samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver våra vinschar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra produkter för din båt, såsom dieselmotorer och backslag.

XT ST vinschar - Aluminium & krom - Finns hos: Dintra AB - För din båt

Underkategorier

 • Aluminiumvinschar
  Aluminiumvinschar

  Aluminiumvinschar

  Här hittar du vårt utbud av aluminiumvinschar. En vinsch används för att dra tunga föremål och är mycket användbar vid ankring, förtöjning eller bogsering. Vinscharna som vi säljer är självdragande.

  En aluminiumvinsch kan vara ett bra val för en båt eftersom det är ett lätt och korrosionsbeständigt material. som kan tåla de hårda förhållandena på sjön. När du väljer en aluminiumvinsch för din båt finns det några faktorer du bör överväga:

  • Dragkapacitet: Välj en vinsch med tillräcklig dragkapacitet fr att hantera båtens vikt och last. Se till att vinschen har en kapacitet som är högre än den faktiska vikten av det du behöver manövrera.
  • Storlek: Välj en vinsch som passar din båts storlek och layout. En för stor eller för liten vinsch kan vara svår att hantera och kan inte fungera effektivt.
  • Hastighet: Överväg hur snabbt du vill att vinschen ska fungera. Snabbare vinschar kan vara bättre för snabbare båtar och när du behöver dra tunga laster snabbt.
  • Tillbehör: Tänk på vilka tillbehör som krävs, till exempel vajrar, kablar och monteringsbeslag. Se till att dessa tillbehör är lämpliga för din båt och vinschmodell.

  Installation

  Installationen av en aluminiumvinsch kan variera beroende på vinschens modell och storlek, men generellt följer installationen linkande steg. Här är några allmänna tips för att installera en aluminiumvinsch på din båt:

  1. Välj en plats för installationen: Placera vinschen på en plats där du har tillräckligt med utrymme för att arbeta runt den och där den inte hindrar andra båtutrustningar. Placera den på en stark och stabil yta som kan stödja vikten av vinschen och den last du kommer att dra.
  2. Fäst vinschen: Fäst vinschen på plats med hjälp av monteringsbeslag. Se till att du följer tillverkarens instruktioner för att fästa vinschen korrekt och säkert på din båt.
  3. Anslut strömmen: Anslut strömmen till vinschen genom att koppla strömkablarna till en lämplig strömkälla. Se till att du använder en säkring för att skydda vinschen och kablaget från överbelastning och kortslutning.
  4. Anslut vajern eller linan: Anslut vajern eller linan till vinschen. Se till att du väljer rätt vajer eller lina för vinschens dragkapacitet och användningsområde.
  5. Testa vinschen: Testa vinschen för att säkerställa att den fungerar som den ska och att den är säker att använda. Testa också alla tillbehör och kablar för att se till att de är korrekt anslutna och fungerar som de ska.

  Underhåll

  För att hålla din aluminiumvinsch i god form och säker att använda är det viktigt att du utför regelbundet underhåll. Här är några tips på vad du kan göra för att underhålla din aluminiumvinsch:

  • Rengöring: Rengör vinschen regelbundet med en mild tvål och en mjuk borste eller trasa. Ta bort all smuts och saltavlagringar från vinschen och se till att den är helt torr innan du använder den igen.
  • Smörjning: Smörj vinschens rörliga delar regelbundet med ett lämpligt smörjmedel för att hålla dem smidiga och rostfria. Se till att du använder smörjmedel som är lämpligt för aluminium och inte skadar vinschens yta.
  • Kontrollera kablar & vajrar: Kontrollera kablar och vajrar regelbundet för att se till att de inte ör skadade eller slitna. Byt ut kablar eller vajrar som är skadade eller slitna för att undvika att de brister eller går av under användning.
  • Kontrollera batteriet: Om din aluminiumvinsch är batteridriven, kontrollera batteriet regelbundet för att se till att det är fulladdat och fungerar korrekt. Byt ut batteriet om det är skadat eller inte håller laddningen ordentligt.
  • Kontrollera monteringarna: Kontrollera regelbundet vinschens monteringar för att se till att de är stadiga och säkra. Dra åt eventuella lösa bultar eller muttrar och byt ut delar som är skadade eller slitna.

  Genom att utföra regelbundet underhåll av din aluminiumvinsch kan du förlänga dess livslängd och säkerställa att den fungerar pålitligt och säkert under användning.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa vinschar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt typ av vinsch som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver vinschar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och avgasslangar samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver våra vinschar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra produkter inom segling, såsom kromade vinschar och vinschhandtag, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

 • Kromade vinschar
  Kromade vinschar

  Kromade vinschar

  Här hittar du vårt utbud av kromade vinschar. En vinsch används för att dra tunga föremål och är mycket användbar vid ankring, förtöjning eller bogsering. Vinscharna som vi säljer är självdragande.

  När du väljer en kromad vinsch till din båt är det viktigt att ta hänsyn till båtens storlek och vikt, samt den typ av användning du planerar att använda vinschen för. Du bör också ta hänsyn till vinschens kapacitet och dragstyrka, samt dess konstruktion och materialkvalitet för att säkerställa att det kan hantera dina behov på hålla länge. Det är även viktigt att tänka på vikten och storleken på vinschen i förhållande till båtens storlek och vikt, för att undvika att vinschen blir för tung eller för stor.

  Installation

  Installationen av en kromad vinsch kan variera beroende på vinschens modell och storlek, men generellt följer installationen linkande steg. Här är några allmänna tips för att installera en kromad vinsch på din båt:

  1. Välj en plats för installationen: Placera vinschen på en plats där du har tillräckligt med utrymme för att arbeta runt den och där den inte hindrar andra båtutrustningar. Placera den på en stark och stabil yta som kan stödja vikten av vinschen och den last du kommer att dra.
  2. Fäst vinschen: Fäst vinschen på plats med hjälp av monteringsbeslag. Se till att du följer tillverkarens instruktioner för att fästa vinschen korrekt och säkert på din båt.
  3. Anslut strömmen: Anslut strömmen till vinschen genom att koppla strömkablarna till en lämplig strömkälla. Se till att du använder en säkring för att skydda vinschen och kablaget från överbelastning och kortslutning.
  4. Anslut vajern eller linan: Anslut vajern eller linan till vinschen. Se till att du väljer rätt vajer eller lina för vinschens dragkapacitet och användningsområde.
  5. Testa vinschen: Testa vinschen för att säkerställa att den fungerar som den ska och att den är säker att använda. Testa också alla tillbehör och kablar för att se till att de är korrekt anslutna och fungerar som de ska.

  Underhåll

  För att hålla din vinsch i god form och säker att använda är det viktigt att du utför regelbundet underhåll. Här är några tips på vad du kan göra för att underhålla din vinsch:

  • Rengöring: Rengör vinschen regelbundet med en mild tvål och en mjuk borste eller trasa. Ta bort all smuts och saltavlagringar från vinschen och se till att den är helt torr innan du använder den igen.
  • Smörjning: Smörj vinschens rörliga delar regelbundet med ett lämpligt smörjmedel för att hålla dem smidiga och rostfria. Se till att du använder smörjmedel som är lämpligt för aluminium och inte skadar vinschens yta.
  • Kontrollera kablar & vajrar: Kontrollera kablar och vajrar regelbundet för att se till att de inte är skadade eller slitna. Byt ut kablar eller vajrar som är skadade eller slitna för att undvika att de brister eller går av under användning.
  • Kontrollera batteriet: Om din vinsch är batteridriven, kontrollera batteriet regelbundet för att se till att det är fulladdat och fungerar korrekt. Byt ut batteriet om det är skadat eller inte håller laddningen ordentligt.
  • Kontrollera monteringarna: Kontrollera regelbundet vinschens monteringar för att se till att de är stadiga och säkra. Dra åt eventuella lösa bultar eller muttrar och byt ut delar som är skadade eller slitna.

  Genom att utföra regelbundet underhåll av din vinsch kan du förlänga dess livslängd och säkerställa att den fungerar pålitligt och säkert under användning.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa vinschar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt typ av vinsch som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver vinschar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och avgasslangar samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver våra vinschar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra produkter inom segling, såsom aluminiumvinschar och vinschhandtag, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

Aktiva filter