Aluminiumvinschar

Aluminiumvinschar

Här hittar du vårt utbud av aluminiumvinschar. En vinsch används för att dra tunga föremål och är mycket användbar vid ankring, förtöjning eller bogsering. Vinscharna som vi säljer är självdragande.

En aluminiumvinsch kan vara ett bra val för en båt eftersom det är ett lätt och korrosionsbeständigt material. som kan tåla de hårda förhållandena på sjön. När du väljer en aluminiumvinsch för din båt finns det några faktorer du bör överväga:

 • Dragkapacitet: Välj en vinsch med tillräcklig dragkapacitet fr att hantera båtens vikt och last. Se till att vinschen har en kapacitet som är högre än den faktiska vikten av det du behöver manövrera.
 • Storlek: Välj en vinsch som passar din båts storlek och layout. En för stor eller för liten vinsch kan vara svår att hantera och kan inte fungera effektivt.
 • Hastighet: Överväg hur snabbt du vill att vinschen ska fungera. Snabbare vinschar kan vara bättre för snabbare båtar och när du behöver dra tunga laster snabbt.
 • Tillbehör: Tänk på vilka tillbehör som krävs, till exempel vajrar, kablar och monteringsbeslag. Se till att dessa tillbehör är lämpliga för din båt och vinschmodell.

Installation

Installationen av en aluminiumvinsch kan variera beroende på vinschens modell och storlek, men generellt följer installationen linkande steg. Här är några allmänna tips för att installera en aluminiumvinsch på din båt:

 1. Välj en plats för installationen: Placera vinschen på en plats där du har tillräckligt med utrymme för att arbeta runt den och där den inte hindrar andra båtutrustningar. Placera den på en stark och stabil yta som kan stödja vikten av vinschen och den last du kommer att dra.
 2. Fäst vinschen: Fäst vinschen på plats med hjälp av monteringsbeslag. Se till att du följer tillverkarens instruktioner för att fästa vinschen korrekt och säkert på din båt.
 3. Anslut strömmen: Anslut strömmen till vinschen genom att koppla strömkablarna till en lämplig strömkälla. Se till att du använder en säkring för att skydda vinschen och kablaget från överbelastning och kortslutning.
 4. Anslut vajern eller linan: Anslut vajern eller linan till vinschen. Se till att du väljer rätt vajer eller lina för vinschens dragkapacitet och användningsområde.
 5. Testa vinschen: Testa vinschen för att säkerställa att den fungerar som den ska och att den är säker att använda. Testa också alla tillbehör och kablar för att se till att de är korrekt anslutna och fungerar som de ska.

Underhåll

För att hålla din aluminiumvinsch i god form och säker att använda är det viktigt att du utför regelbundet underhåll. Här är några tips på vad du kan göra för att underhålla din aluminiumvinsch:

 • Rengöring: Rengör vinschen regelbundet med en mild tvål och en mjuk borste eller trasa. Ta bort all smuts och saltavlagringar från vinschen och se till att den är helt torr innan du använder den igen.
 • Smörjning: Smörj vinschens rörliga delar regelbundet med ett lämpligt smörjmedel för att hålla dem smidiga och rostfria. Se till att du använder smörjmedel som är lämpligt för aluminium och inte skadar vinschens yta.
 • Kontrollera kablar & vajrar: Kontrollera kablar och vajrar regelbundet för att se till att de inte ör skadade eller slitna. Byt ut kablar eller vajrar som är skadade eller slitna för att undvika att de brister eller går av under användning.
 • Kontrollera batteriet: Om din aluminiumvinsch är batteridriven, kontrollera batteriet regelbundet för att se till att det är fulladdat och fungerar korrekt. Byt ut batteriet om det är skadat eller inte håller laddningen ordentligt.
 • Kontrollera monteringarna: Kontrollera regelbundet vinschens monteringar för att se till att de är stadiga och säkra. Dra åt eventuella lösa bultar eller muttrar och byt ut delar som är skadade eller slitna.

Genom att utföra regelbundet underhåll av din aluminiumvinsch kan du förlänga dess livslängd och säkerställa att den fungerar pålitligt och säkert under användning.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa vinschar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt typ av vinsch som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver vinschar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och avgasslangar samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver våra vinschar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra produkter inom segling, såsom kromade vinschar och vinschhandtag, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

XT ST vinschar - Aluminium - Finns hos: Dintra AB - Allt för din båt.

Aktiva filter