Bordsgenomföring i brons

Bordsgenomföring

Bordsgenomföringar tillverkade i brons i CR-kvalitet används på båtar för att föra igenom exempelvis vattenledningar, elkablar eller liknande genom båtens skrov. Materialvalet föll på brons för dessa genomföringar på grund av att brons är korrosionsbeständigt och har hög hållfasthet.

En viktig faktor att tänka på vid val av bordsgenomföring är storleken för att säkerställa en tät och säker installation. Storleken på genomföringen bör matcha storleken på rörets eller kablarnas diameter för att undvika läckage och skador på skrovet.

Installation av bordsgenomföring

För att installera en bordsgenomföring i brons behöver du först välja rätt storlek på genomföringen och bestämma var den ska placeras på båten. Sen behöver du markera var genomföringen ska placeras och borra ett hål genom båtens skrov. Det är viktigt att hålet är tillräckligt stort för att rymma genomföringen och att det är ordentligt tätat runt genomföringen för att förhindra läckage.

När genomföringen är på plats kan du dra kablar, slangar eller rör genom den och koppla ihop dem med båtens system. Var noga med att följa tillverkarens anvisningar för installationen av genomföringen och se till att den är ordentligt fastsatt för att förhindra skador på båten.

Underhåll av bordsgenomföring

För att underhålla bordsgenomföringarna är det viktigt att regelbundet inspektera dem för att upptäcka eventuella tecken på slitage, korrosion eller skador. Om några problem upptäcks bör de åtgärdas omedelbart för att undvika större problem i framtiden. Det är också viktigt att rengöra och smörja genomföringarna regelbundet för att säkerställa att de fungerar korrekt och att de inte fastnar eller blir svåra att hantera.

För att undvika problem med bordsgenomföringar bör man också undvika att använda allt för många genomföringar, då varje genomföring utgör en potentiell risk för vattenintrång. En annan vanlig orsak till problem med bordsgenomföringar är dåligt underhåll, så det är viktigt att regelbundet inspektera och underhålla dem.

Sammanfattningsvis är bordsgenomföringar en viktig del av båtens struktur och det är viktigt att de installeras och underhålls korrekt för att undvika problem med vattenintrång eller skador på båten.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa bordsgenomföringar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt storlek på dina bordsgenomföringar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver dessa bordsgenomföringar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver bordsgenomföringar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra produkter inom VVS-kategorin, så som sanitetsslangar och kulventiler, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

Bordsgenomföring i brons - Dintra - Vi har allt du behöver för din båt

Aktiva filter