Övergång med invändigt & utvändigt gäng

Övergång med invändigt & utvändigt gäng

Övergångar med invändigt och utvändigt gäng är vanligt förekommande delar till VVS-system på båtar, och används för att ansluta rör och slangar av olika storlekar. Dessa övergångar har in- och utvändigt gäng. Sidan med invändigt gäng på övergångarna har ett gängat hål på insidan som gör det möjligt att ansluta en slang eller ett rör med ett gängat uttag på utsidan. Sidan med utvändigt gäng har istället ett gängat uttag på utsidan, vilket gör det möjligt att ansluta en slang eller ett rör med ett gängat invändigt uttag.

Här finns övergångar i olika utföranden med in- och utvändigt gäng.

Installation

Installation av övergångar till VVS-system för båtar kan variera beroende på typ av övergång och VVS-system. Här är några allmänna steg som kan vara användbara vid installationen av övergångar till ett VVS-system på en båt:

 1. Välj rätt typ av övergång: Det är viktigt att välja en övergång av rätt storlek för att säkerställa en tät passning och undvika läckage.
 2. Förbered övergången: Innan installationen av övergången, bör du förbereda den genom att rengöra och eventuellt smörja gängorna. Du kan också behöva applicera en tätning runt gängorna för att säkerställa en tät passning.
 3. Anslut övergången till röret eller slangen: Nästa steg är att ansluta övergången till röret eller slangen som den ska vara installerad med.
 4. Anslut övergången till VVS-systemet: När övergången är korrekt installerad på röret eller slangen, kan du ansluta övergången till VVS-systemet på båten. Detta kan inkludera att ansluta övergången till en kran, ventil eller annan VVS-komponent.
 5. Testa för läckage: När installationen är klar, bör du testa övergången för att säkerställa att den fungerar korrekt och inte läcker. Detta kan göras genom att öppna kranen eller ventilen som övergången är ansluten till och kontrollera för eventuella läckor.

Underhåll

Underhåll av övergångar för VVS-system på båtar är viktigt för att säkerställa att de fungerar korrekt och undvika problem med läckage och andra VVS-relaterade problem. Här är några allmänna steg som kan vara användbara för underhåll av övergångar för VVS-system på båtar:

 • Inspektion: Regelbunden inspektion av övergångarna är viktigt för att upptäcka eventuella skador, korrosion eller tecken på läckage. Du bör undersöka övergångarna noggrant för att se till att gängorna är rena och fria från korrosion eller andra skador.
 • Rengöring: Rengöring av övergångarna är viktigt för att undvika korrosion eller andra problem som kan orsaka läckage. Du kan rengöra övergångarna med en mjuk trasa och en lösning av vatten och vinäger eller specialrengöringsmedel som är speciellt tillverkat för VVS-system.
 • Smörjning: Smörjning av gängorna på övergångarna kan hjälpa till att förhindra korrosion och läckage. Använd ett silikonbaserat smörjningsmedel.
 • Byt ut slitna eller defekta övergångar: Om du upptäcker några slitna eller defekta övergångar, bör du byta ut dem så snart som möjligt för att undvika problem med läckage eller systemfel.
 • Anlita professionell hjälp: Om du är osäker på hur du ska underhålla övergångarna för VVS-systemet på din båt, eller om du upptäcker problem som du inte kan lösa själv, är det viktigt att anlita professionell hjälp.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa övergångar för VVS-systemet eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt övergång för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver dessa övergångar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver dessa övergångar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra produkter inom VVS-kategorin, så som slangsocklar och bordsgenomföringar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

Övergång i olika storlekar med invändigt & utvändigt gäng - Dintra AB

Aktiva filter