Sanitetsslang

Sanitetsslang/luktbeständig butyl

Sanitetsslangar är en viktigt del av båtens toalettsystem. De används för att transportera avloppsvatten från toaletter och andra sanitetsanläggningar ombord till en tank eller direkt ut ur båten. Dessa slangar är speciellt utformade för att motstå kemikalier och avloppsvatten för att förhindra läckage och lukt. De är också tillverkade för att vara beständiga mot korrosion, UV-strålning, saltvatten och andra påfrestningar som kan förekomma i en marin miljö.

Att tänka på vid köp av sanitetsslang

Vid val av sanitetsslang är det viktigt att tänka på slangens diameter. Det är viktigt att välja rätt diameter för att undvika stopp och läckage. Vi tillhandahåller storlekar från 19mm upp till 38mm. Det är också viktigt att tänka på längden på slangen. Faktorer som påverkar hur lång slang du behöver är bland annat båtens storlek och layout. Se till att mäta avståndet mellan toaletten och avloppstanken eller utloppspunkten och välj en längd som är tillräckligt lång för att nå hela vägen.

Installation & underhåll av sanitetsslangar

Sanitetsslangar bör installeras med en lätt lutning för att underlätta avloppsvattnets flöde och minska risken för stopp i systemet. Slangen bör också skyddas mot UV-exponering och mekaniska skador genom att placeras inuti en skyddande kanal eller tunnel.

För att undvika obehagliga lukter och bakterieuppbyggnad i slangarna är det viktigt att rengöra och sköta dem regelbundet. Detta kan inkludera att spola igenom slangarna med rent vatten efter varje användning och att använda en speciell rengöringslösning för sanitetssystemet på regelbunden basis. 

Övrig information om våra sanitetsslangar

Dessa slangar är absolut luktfria med 10 års garanti. Vi är det första företaget i Sverige som garanterar luktdensiteten, svart på vitt.

Material på våra sanitetsslangar:

Inre vägg: ljusblått gummi skyddat mot lukt och bakterietillväxt.

Omslag: Speciellt vitt gummi med vaniljlukt, resistent mot åldrande, väderförhållanden, havsvatten och rengöring.

Slangarna är flexibla, starka, luktbeständiga, lätta att montera och extremt lämpliga för alla applikationer i din sanitära miljö. Enligt europeisk standard FDA ISO 8099: 2000.

Vårt utbud av sanitetsslangar består av två olika sorter.

Alla våra sanitetsslangar har en garanti på 10 år.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa sanitetsslangar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt längd på dina sanitetsslangar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver dessa sanitetsslangar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver sanitetsslangar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra produkter inom VVS-kategorin, såsom vattenslangar och pentrypumpar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

Sanitetsslang lämplig för sanitära miljöer  -  finns hos oss på Dintra

Aktiva filter