Slangklämma heavy duty

Slangklämma heavy duty - rostfritt stål

En slangklämma används för att säkra en slang till en anslutning, till exempel en pump, en ventil en annan slang. På en båt används slangklämmor för att säkra slangar till bland annat motorn, vattenpumpen, tankar och andra system som kräver slangkopplingar. Dessa slangklämmor är extra starka för mer kraft.

Val av slangklämma

När man väljer en slangklämma för marint bruk bör man se till att den är tillverkad av rostfritt stål av högkvalitet, som till exempel SS316 eller 316L, eftersom dessa material är korrosionsbeständiga och tål saltvatten och andra marina miljöer.

Slangklämmor finns i olika storlekar och varianter, inklusive öppningsbara slangklämmor som gör det lätt att montera och demontera slangar utan att behöva ta bort hela klämman. Det är också viktigt att se till att slangklämmans dimensioner passar slangens diameter och att den är stark nog för att säkra slangfästet på plats. 

Installation av slangklämma

För att installera en slangklämma på båten, behöver du först se till att slanganslutningen är ren och torr. Placera sedan slangklämman runt slanganslutningen och dra åt skruven tills klämman sitter fast på plats och slanganslutningen är säkrad.

Att välja rätt slangklämma för din båt och att säkra alla slanganslutningar är viktigt för att undvika läckage och för att säkerställa att alla system ombord fungerar korrekt.

Information om slangklämmor

Material: De flesta slangklämmor för båtar är tillverkade av rostfritt stål, vilket är ett material som är resistent mot korrosion och rost i marina miljöer. Det finns också slangklämmor tillverkade av andra material, men rostfritt stål är det mest vanliga och pålitliga materialet.

Storlek: Slangklämmor finns i olika storlekar för att passa olika slangdiametrar. När du köper slangklämmor är det viktigt att välja rätt storlek för att få en säker och pålitlig passform.

Användning: Slangklämmor används för att säkra slangar på båtar, såsom bränsleledningar, vattenledningar och avloppsledningar. De är viktiga för att förhindra läckage och för att se till att slangarna sitter säkert på plats under rörelse och vibrationer på båten.

Installation: Slangklämmor är enkla att installera och kräver vanligtvis inga specialverktyg. Du behöver bara placera slangklämman över slangens ände och dra åt skruven.

Underhåll: Rostfria slangklämmor kräver vanligtvis inte mycket underhåll, men det kan vara bra att regelbundet kontrollera slangklämmorna för att se till att de sitter säkert och att det inte finns några tecken på korrosion eller skador.

Vårt utbud

Vi på Dintra erbjuder slangklämmor i storlekar från 26mm till 174mm. Slangklämmorna finns på lager för direktleverans hos oss i Karlstad. 

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa slangklämmor eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt slangklämmor för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver dessa slangklämmor har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver slangklämmor kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra produkter inom VVS-kategorin, såsom slangsocklar och sanitetsslangar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

Slangklämma heavy duty finns hos oss på Dintra AB  -  Allt för din båt

Aktiva filter