Slangsockel

Slangsocklar

Slangsocklar, även kallade slanganslutningar eller slangkopplingar, används vanligtvis för att ansluta slangar till olika båtdelar såsom motorer, pumpar, kylsystem och bränsletankar. De är vanligtvis tillverkade av rostfritt stål, mässing eller plast.

När du väljer slangsocklar till din båt är det viktigt att välja rätt storlek för att säkerställa en korrekt och hållbar anslutning. Det är också viktigt att se till att socklarna är ordentligt installerade och tätade för att förhindra läckage och andra problem.

Slangsockel i olika storlekar tillverkad av brons i CR kvalitet.

Installation & underhåll

För att säkerställa korrekt installation av en slangsockel, bör du kontrollera att rätt typ och storlek av slang används. Olika typer av slangar kräver olika typer av socklar och anslutningar. Det är också viktigt att använda rätt typ av tätning, såsom teflontejp eller tätningssilikon, för att undvika läckage.

När du arbetar med slangsocklar, bör du också ta hänsyn till säkerhetsaspekterna. Se till att båten är ordentligt fastsatt och att eventuella pumpar eller ventilationsöppningar är avstängda innan du börjar arbeta med slangsocklar. Använd också skyddshandskar och ögonskydd för att skydda dig själv mot eventuella skador. Det är viktigt att underhålla och inspektera slangsocklarna regelbundet för att se till att de fungerar som de ska och att de inte behöver bytas ut. Kontrollera efter läckage eller sprickor och byt ut slangsocklarna om du märker något av detta för att motverka problem.

Att tänka på vid köp av slangsocklar

  • Tryckkrav: Om du har höga tryckkrav för ditt rörsystem, bör du välja en slangsockel som är stark nog att hantera trycket. Material som mässing och rostfritt stål är vanligtvis bättre för höga tryckapplikationer.
  • Storlek: Du bör välja en slangsockel som passar till din slangstorlek. En sockel som är för stor eller för liten kan leda till läckage och ineffektivitet.
  • Kompatibilitet: Om du har befintliga slangar och anslutningar ombord på din båt, bör du se till att den nya slangsockeln är kompatibel med dina befintliga delar. Det kan också vara en bra idé att kolla om det finns några rekommendationer från din båttillverkare eller underhållsguide.

Utöver dessa punkter finns det en hel del andra aspekter att ta hänsyn till vid val av slangsockel.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa slangsocklar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt storlek på dina slangsocklar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver dessa slangsocklar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver slangsocklar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra produkter inom VVS-kategorin, såsom vattenslangar och tryckackumulatorer, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

Slangsockel i CR-kvalitet i ett brett utbud finns hos oss på Dintra AB

Aktiva filter